Boka tid
Boka tid Login För företag
Öppet för alla med krånglande hjärta
Anpassade vårdprogram
Regelbunden uppföljning
Skräddarsytt specialist-team

Vi hjälper till med alla typer av hjärt- och kärlsjukdomar

På Hjärtkliniken får du med hjärt- och kärlsjukdomar specialisthjälp av våra kardiologer. Vårt mål är att du ska minska dina symtom och besvär och få en ökad livskvalitet. Självklart får du hjälp utan krav på remiss.

Vårdprogram inom hjärt- och kärlsjukdomar

Vi har anpassade vårdprogram för vanligt förekommande hjärt- och kärlsjukdomar. Läs mer om varje program:

Hjärtsvikt

Hjärtflimmer (arytmi)

Högt blodtryck (hypertoni)

Våra specialister på Hjärtkliniken

På Hjärtkliniken är våra specialister varsamt utvalda utifrån erfarenhet och djupa kunskaper inom hjärt- och kärlsjukdomar.

Kardiologer och specialistsjuksköterska
Åke Olsson är klinikchef, specialist inom kardiologi och internmedicin

Åke är specialistläkare inom kardiologi och internmedicin sedan 1995. Han har forskat inom kardiologi och skrivit en avhandling på Karolinska sjukhuset om hjärtsvikt. Han har arbetat mycket med hjärtintensivvård, bland annat som hjärtintensivvårdschef på Södersjukhuset under åtta år. Åke hjälper personer med hjärtsvikt, högt blodtryck, hjärtklappning, bröstsmärtor och rådgivning om riskfaktorer för för hjärt- och kärlsjukdomar.

Samir Saha är specialist i kardiologi, fysiologi och allmänmedicin

Samir är specialist i kardiologi, fysiologi och allmänmedicin. Han har bedrivit forskning på Uppsala universitet och deltagit i ett forskningsprojekt inom diabetes. Han arbetar för närvarande i Stockholm som konsultläkare inom hjärt-ultraljud och lungfunktionsutredning. Samir hjälper dagligen personer med olika typer hjärtproblem som högt blodtryck, hjärtsvikt, hjärtflimmer, förmaksflimmer och hjärtklappning.

Biserka Alagic är kardiolog och specialist i företagsmedicin och allmänmedicin
Biserka är trippelspecialist med svensk specialistkompetens i allmänmedicin sedan 1999 och specialistkompetens i kardiologi (1992) och företagsmedicin (1988) från forna Jugoslavien. Hon har lång erfarenhet inom invärtesmedicin och är medicinskt ansvarig läkare för hjärtsjukdomar, diabetes och anknutna äldreboenden på sin nuvarande arbetsplats. Hon hjälper även många människor som har problem med sköldkörteln.
Ingela Hådell är specialistsjuksköterska inom kardiologi och diabetes
Ingela är specialistsjuksköterska inom kardiologi och diabetes. Hon har erfarenhet som diabetessköterska /hjärtsviktssköterska från vårdcentral vilket inneburit rådgivning inom områdena. Hon har även arbetat för migränförbundet med rådgivning om migrän och svår huvudvärk. Hon hjälper dig med rådgivning kring diabetes, hjärtsvikt, hjärtflimmer men även om migrän och svår huvudvärk.

Boka digitalt möte med kardiolog och specialistsjuksköterska

Träffa någon av våra kardiologer eller specialistsjuksköterska på Hjärtkliniken via videosamtal. Du behöver ingen remiss.

Se lediga tider

Support

På vår supportsida finner du svar på vanliga frågor.