Boka tid
Boka tid Login För företag
Kenneth Ilvall, Medicinskt ansvarig-hashimotos Framtidens specialistvårdBara specialister
Inget krav på remiss
Frikort gäller

Medicheck öppnar nationell specialistklinik för barn

Barnen är det mest värdefulla vi har. Det är självklart att barnen ska ha det bästa – inte minst när de är sjuka eller har långvariga besvär. På Barnkliniken får ditt barn rätt vård direkt – Lika för alla, i hela landet.

Du vet hur det kan vara att söka hjälp när ditt barn blir sjukt. Långa telefonköer, väntetid till vårdcentralen och ett evigt vidareskickande till nästa vårdställe – som kanske kan hjälpa er att hitta vad som är fel. Inte alltför ovanligt blir man åter hänvisad till vårdcentralen för uppföljning, och sen går det runt, runt med olika kontakter. Så behöver det inte vara längre. På Medichecks nystartade Barnkliniken jobbar specialister inom barnmedicin och specialister med lång erfarenhet inom barnhälsa. Väntetiden är kort och ni får direkt kontakt med en specialist som har lång erfarenhet av just den sjukdom eller besvär ditt barn har.

– Vi startar Barnkliniken som ett komplement till den ordinarie vården. Vi har lyssnat till föräldrars önskemål och förstått att det finns ett stort behov av en ökad tillgänglighet och också av att snabbare kunna komma i kontakt med en specialist, säger Kenneth Ilvall, klinikchef, specialist i allmänmedicin och Chief Medical Officer på Medicheck.

Barnkliniken kan man söka hjälp för alla sorters problem, men hudproblem, en krånglande mage och allergier har visat sig vara de områden där föräldrar önskar snabbare tillgång till specialister. I vanliga fall är specialistkompetens är ofta knuten till större sjukhus och tätorter. Tack vare Barnkliniken på Medicheck kan nu alla få specialisthjälp – oavsett vart man bor.

– Tillgången till specialister skiljer sig mycket mellan olika delar av landet. Det kan innebära långa väntetider på vissa orter och många patienter kan också behöva åka väldigt långt för att få träffa en specialist. Hos oss på Barnkliniken finns inga sådana hinder utan man får rätt vård direkt. Ett litet steg till en mer jämlik vård, säger Kenneth Ilvall.

Barnkliniken är den nionde kliniken som Medicheck etablerar för att möta ett nationellt behov inom ett visst område. Tidigare etablerade kliniker är Aknekliniken, Allergikliniken, Astmakliniken, Fertilitetskliniken, Hjärtkliniken, Magkliniken, Sköldkörtelkliniken och Sportkliniken.

– Barnkliniken är ännu ett fint exempel på vad vi kan åstadkomma tillsammans med vårt unika nätverk av specialistläkare, säger Christian Tärnholm, CMO på Medicheck. 

För mer information, kontakta gärna

Christian Tärnholm, CMO, Medicheck
+46-708 18 20 22, christian.tarnholm(a)medicheck.se

Thomas Ehrengren, CEO, Medicheck
+46-704 54 23 01, thomas.ehrengren(a)medicheck.se

Om Medicheck

Du är speciell. Vi är specialister. På Medicheck får du hjälp av specialistläkare som har lång erfarenhet av din sjukdom eller besvär. Vi erbjuder rätt vård direkt genom specialistläkare, psykologer och dietister via videosamtal och meddelanden.

Medicheck är tillgängligt via medicheck.se och apparna på App Store och Google Play.

Kommentarer inaktiverade.