Boka tid
Boka tid Login För företag
Fertilitetskliniken - Medicheck öppnad nationell klinik för att hjälpa par att få barn Framtidens specialistvårdBara specialister
Inget krav på remiss
Frikort gäller

Början till ett liv – Medicheck öppnar klinik för att hjälpa par att få barn

Att få barn är något av det största som händer i livet. Och att vilja ha – men upptäcka att man inte kan få barn innebär för många en stor existentiell kris. På Medichecks Fertilitetskliniken finns några av landets mest erfarna specialister tillgängliga för alla – och väntetiderna är näst intill obefintliga.

Som patient på Fertilitetskliniken genomför man ett program som innehåller olika steg och där kontinuerlig uppföljning och vägledning står i fokus. I det här programmet är målet att kunna ge paret information om vad som orsakar deras svårighet att bli gravida och samtidigt informera om hur man åtgärdar problemet. Det leder antingen till en behandling som kan skötas på distans eller vid behov en utredning.

– Att inse att man inte kan bli gravid som man tänkt sig är en tung insikt för många. Det är viktigt att få hjälp i tid. Att gå med bekymmer på det här området för länge försämrar nämligen inte bara de fysiska förutsättningarna utan ökar också den psykiska belastningen, säger Leif Hägglund, klinikchef och specialist på IVF och fertilitet på Medicheck.

Att få kontakt med en specialist inom fertilitet har tidigare varit beroende av vart i landet man bor. Specialistkompetens är ofta knuten till större sjukhus och tätorter. Tack vare Fertilitetskliniken på Medicheck kan nu alla få hjälp och vård av specialister inom fertilitet – oavsett var man bor.

– Att vi har så stor tillgänglighet borgar också för att vi kan erbjuda våra patienter en kontinuitet, vilket är viktigt i sammanhanget. Att utreda vad som inte fungerar och hur det bäst kan åtgärdas är lite av ett detektivarbete, som kräver en nära kontakt med patienten. Först när den kontakten fungerar har vi förutsättningar för att nå det bästa resultatet, säger Leif Hägglund.

Fertilitetskliniken är den åttonde diagnosspecifika kliniken som Medicheck etablerar för att möta ett nationellt behov inom ett visst område. Tidigare etablerade kliniker är Aknekliniken, Allergikliniken, Astmakliniken, Hjärtkliniken, Magkliniken, Sköldkörtelkliniken och Sportkliniken.

– Fertilitetskliniken är ännu ett fint exempel på vad vi kan åstadkomma tillsammans med vårt unika nätverk av specialistläkare. Nu kan man få hjälp oavsett vart man bor och på ett sätt som är mindre påfrestande, säger Christian Tärnholm, CMO på Medicheck. 

För mer information, kontakta gärna

Christian Tärnholm, CMO, Medicheck
+46-708 18 20 22, christian.tarnholm(a)medicheck.se

Thomas Ehrengren, VD, Medicheck
+46-704 54 23 01, thomas.ehrengren(a)medicheck.se

Om Medicheck

På Medicheck får du hjälp av specialistläkare som har lång erfarenhet av din sjukdom eller besvär. Vi erbjuder rätt vård direkt genom specialistläkare, psykologer och dietister via videosamtal och meddelanden.

Medicheck är tillgängligt via medicheck.se och apparna på App Store och Google Play.

Kommentarer inaktiverade.