Boka tid
Boka tid Login För företag
Coala Life och Medicheck i samarbete Framtidens specialistvårdBara specialister
Inget krav på remiss
Frikort gäller

Prisbelönt innovation adderar tillgänglighet till hjärtspecialister – Coala Life och Medicheck i samarbete

Med Coala hjärtmonitor och app kan personer som har eller misstänker en hjärtsjukdom följa sitt hjärta genom självscreening. Sedan en tid tillbaka kan man även få direkt access och stöd av kardiologer via videosamtal på Medicheck.se. Samarbetet ger helt nya förutsättningar för kontroll och uppföljning av EKG och hjärtljud.

Prisbelönta Coala Heart Monitor är utvecklad för att hitta tecken på oregelbunden hjärtfrekvens såsom hjärtrusningar, förmaksflimmer, olika typer av arytmier och andra tecken på hjärtsjukdomar som klin­iskt skolad personal kan analysera med hjälp av inspelade EKG och hjärtljud, på distans i realtid.

Coala Heart Monitor utsågs vid Vitalis, Nordens ledande eHälsomässa i Göteborg, till vinnare av 2017 års eHealth Awards där motiveringen lyfte fram individfokus, patientengagemang och ökad livskvalitet. Coala använder sig av Medicheck som gör hjärtspecialister tillgängliga för direkt kontakt utan krav på remiss, för tillfällen då medicinska råd från specialistläkare behövs. Genom tillgången till en specialist för tolkning av EKG och hjärtljud skapas en trygghet i vardagen och underlättar regelbunden kontroll.

– Vi ser en stark efterfrågan på effektivare, digitala lösningar som möjliggör arytmiutredningar i vardagslivet. Det är viktigt att den som är orolig för sitt hjärta kan få specialisthjälp snabbt utan att placeras i vårdkö eller åsidosättas på annat sätt. I samband med mötet kan du som användare dessutom ge specialistläkaren tillgång till dina aktuella och historiska mätningar genom Coala Care, säger Philip Siberg, vd på Coala Life.

Tjänsten är tillgänglig dygnet runt och man väljer själv hjärtspecialist baserat på bland annat språk, erfarenhet och tillgänglighet.

– För oss är det självklart att personer själva får välja läkare för att det ska kännas tryggt och rätt. Det går även att få hjälp av samma läkare vid senare skeden, eller byta om man har nya önskemål, berättar Thomas Ehrengren, vd, Medicheck.

För mer information, kontakta gärna

Thomas Ehrengren, medgrundare och VD, Medicheck, 0704-54 23 01, thomas.ehrengren@medicheck.se

Philip Siberg, CEO, Coala Life, 070-790 67 34, philip.siberg@coalalife.com

Om Medicheck

På Medicheck får personer med kroniska eller tillfälliga sjukdomar hjälp av specialistläkare online via videosamtal och meddelanden. Kunden väljer själv specialistläkare baserat på individuella preferenser och behov.

Medicheck är tillgängligt via medicheck.se och appen Medicheck Sverige:

http://itunes.apple.com/se/app/medicheck-sverige/id1158809592?mt=8

Om Coala Care

Coala Care är ett molnbaserat system för att analysera och vårda på distans. Portalen nås enkelt från vilken dator som helst och gör att vårdgivare kan fördjupa tolkningen, annotera och ladda ned data. I Coala Care portalen kan läkare enkelt ladda ner PDF:er av EKG-inspelningarna och lyssna på inspelade hjärtljud.

Om Coala Life AB

Coala Life är ett svenskt medicintekniskt företag inriktat på hjärtdiagnostik och mobil hälsa. Företaget har utvecklat en portfölj av patenterade produkter och tjänster för digital distansövervakning och screening av hjärtat. För mer info se www.coalalife.com

Information om samarbetet

https://medicheck.se/coala/
https://www.coalalife.com/medicheck/

Bilder

Högupplösta bilder finns på:

https://medicheck.se/press
https://www.coalalife.com/pressrum/

Kommentarer inaktiverade.