Boka tid
Boka tid Login För företag
atrin sahafi specialist inom mag- och tarmproblem ibs Framtidens specialistvårdBara specialister
Inget krav på remiss

Så får du hjälp med din IBS

Kroniska eller långvariga magproblem drabbar hundratusentals svenskar. Men att få rätt diagnos och hjälp kan vara svårt. På Medichecks magklinik får du får hjälp av erfarna läkare inom mag-tarmsjukdomar och finns tillgängliga i hela Sverige. Kliniken erbjuder behandlingar inom bland IBS, IBD annan glutenintolerans, laktosintolerans, frekvent diarré samt olika problem i relation till vikt.
– Vi hjälper många personer som har haft långvariga besvär men inte har fått rätt hjälp, säger Atrin Sahafi, specialistläkare inom mag-tarmsjukdomar och internmedicin hos Medicheck. 

Träffa specialist online

På Magkliniken får barn och vuxna med mag- och tarmsjukdomar regelbunden uppföljning med mag-tarmspecialister och dietister.

Läs mer om Magkliniken

Rätt hjälp för personer med IBS oavsett vart du bor

Magkliniken som drivs av Medicheck är en onlineklinik där personerna får träffa specialistläkare inom just mage-tarm.

– De berättar om sina besvär, vi tittar på vilka utredningar som gjorts och vilken behandling som bör sättas in. Min roll blir att lägga ett pussel tillsammans med personen. Om det behövs kan jag också skriva ut behandling med läkemedel. I slutändan handlar det om att komma fram till rätt diagnos och plan för att minimera besvär, berättar Atrin.

Tillgängligheten är jätteviktig. Du behöver du inte åka iväg någonstans utan kan ta en tid när man är hemma eller på jobbet.

På Magkliniken kan man även genomföra en ”second opinion” inom flertalet mag- och tarmsjukdomar, inklusive lever, galla och bukspottskörtel.

– Om man har en diagnos eller redan behandlas kan det vara bra att kunna diskutera med en annan specialist kring sin problematik Ibland hittar vi alternativa sätt att gå vidare på, säger Atrin och fortsätter:

– Det är vanligt att vi kommer med förslag som hjälper personen att ta frågan vidare på rätt sätt hos sin lokala vårdcentral.

Breddar antalet behandlingsmöjligheter för IBS

Från att tidigare främst fokuserat på IBS och IBD erbjuder Magkliniken behandlingar inom bland annat glutenintolerans, laktosintolerans, frekvent diarré samt olika problem i relation till vikt.

– Det är jättebra att vi nu breddar möjligheten för patienter i andra grupper att få hjälp, för ofta hänger de olika problemen ihop. Nu kommer vår kunskap och erfarenhet att nå fler, vi är en mer komplett klinik än tidigare.

Tillgängligheten med digital vård hjälper personer med magproblem

– Tillgängligheten är jätteviktig. Du behöver du inte åka iväg någonstans utan kan ta en tid när man är hemma eller på jobbet. Som möjligheten att få hjälp av en erfaren specialistläkare i Malmö fast du själv bor i Kiruna. Den matchningen mellan behov och kompetens är svårslagen. Man får dessutom behandling mycket snabbare, och möjligheten till regelbunden och snabb återkoppling och uppföljning. Detta uppskattas ofta av våra patienter.

Boka specialist för videomöte

Träffa Atrin eller någon annan specialist inom mage och tarm via videosamtal.

Boka tid

Läs mer om magproblem och IBS

IBS-patienters tarm påverkas mer av bakterier enligt ny studie
Bättre vård för barn med magsjukdomar
Forskning på kostfibrers betydelse för vår tarmflora

Kommentarer inaktiverade.