Boka tid
Boka tid Login För företag
Allergikliniken, Ulla Nyström Framtidens specialistvårdBara specialister
Inget krav på remiss
Frikort gäller

Mitt första möte på Allergikliniken

Under åren har jag haft många olika kontakter med en hel del olika läkare. Några har varit toppen och andra mindre bra. Jag har inte varit rädd för att leta runt efter en läkare som ser mina behov och lyssnar på hur jag har det med min allergi och astma.

Därför är jag väldigt glad när jag nu fått möjligheten att prova Allergikliniken på Medicheck och träffa läkare som är specialister på allergi och astma.

Allergikliniken

På Allergikliniken får du som har allergi rådgivning kring aktuella besvär och hjälp att hitta den bästa behandlingen.

Läs mer och ansök om plats

Jag började med att laddade hem Medichecks app till min telefon och följde sedan instruktionerna för att skapa ett konto. Det var väldigt enkelt och smidigt att fylla i uppgifterna och jag bokade in mitt första möte som ägde rum förra veckan.

Ulla Nyström, specialist inom astma och allergi

Mitt första möte blev med specialistläkaren Ulla Nyström på Allergikliniken och jag är väldigt nöjd med videosamtalet. Jag hade bokat in en kvällstid eftersom det är smidigast för mig som då slipper tvinga min 1 åring att följa med och sitta stilla och tyst i vagnen under ett läkarbesök på ett fysiskt sjukhus. I stället kunde jag i lugn och ro, när han gått och lagt sig för natten, ha mitt samtal utan att bli avbruten.

Under samtalet gick vi igenom min sjukdomshistorik där jag fick berätta hur min vardag fungerade och vad jag ville ha hjälp med. Läkaren ställde några frågor och vi gick igenom mina mediciner som jag använder för tillfället. Eftersom jag aldrig har fått information om mina allergier i vuxen ålder hade jag några frågor om detta som jag fick besvarade utav Ulla.

Jag fick ny information om hur jag ska behandla min astma under pollensäsongen

Jag frågade speciellt om det hade hjälpt att kolla upp mina allergier igen med allergitester för att se om något har försvunnit eller om det var som innan. Men fick informationen att eftersom jag inte varit i kontakt med allergenerna på så många år, finns risken att blodprovet kommer visa fel och att jag fortfarande kan vara allergisk mot ämnet utan att det visar något på testet. Därför fanns det tyvärr inget vi kunde göra med just mina allergier. Det är jag inte speciellt besviken över då jag ändå inte hade ätit något som innehållit en av mina allergier trots negativt på testresultatet. Däremot fick jag ny information om hur jag ska behandla min astma under pollensäsongen, vilket jag är väldigt glad över.

Mediciner för att klara av pollensäsongen på bästa sätt

Jag fick ny medicin utskriven på recept och en plan på hur jag ska ta mina mediciner för att klara av pollensäsongen på bästa sätt. Vårt videosamtal höll på i 30 minuter och jag fick en ny tid för uppföljningssamtal om någon vecka innan vi avslutade. Det ska bli så spännande och se hur min nya medicin som jag fick utskrivet kan hjälpa mig med mina besvär av pollen.

Förnya recept?

Här kan du förnya dina recept på några minuter.

Logga in

Det bästa med Medicheck enligt mig är

  1. Mängden kliniker. Det kändes verkligen skönt när jag såg att det fanns så många olika kliniker hos Medicheck. Det fanns för allas olika behov, både fysiskt och psykiskt.
  2. Erfarenheten hos specialistläkarna. Det känns väldigt tryggt att veta att alla läkare som arbetar hos Medicheck har minst fem års erfarenhet som specialist inom sitt område.
  3. Variationen och utbudet av läkartider. För mig som småbarnsmamma är det ett stort plus i kanten att det går att boka läkartid både på röda dagar och kvällstid!

Mitt tips under videosamtalet med specialistläkaren från Medicheck är att använda sig av headset. Utan det tyckte jag att det var lite svårt att höra under samtalet men så fort jag kopplade in headsetet i telefonen var det inga problem längre.

Liten uppdatering från vår vardag med allergi

I veckan har jag varit på vårdcentralen med vår son Leo som nu är 1 år och lämnat blodprov. Vi var nämligen på vårdcentralen i ett annat ärende men kom in på att Leos mage krånglar lite. Med tanke på min allergibakgrund ville då läkaren kolla om det är så att Leo är glutenintolerant. Han var väldigt duktig när han lämnade blodprovet och nu väntar vi svar från läkaren helt enkelt. Mer om Leos eventuella allergier samt min mans och mina tankar kring Leos eventuella allergier och hur vi ska möta det kommer i ett senare inlägg.

Hoppas att ni provar på någon av Medichecks kliniker och att ni blir lika nöjda som jag är.

/Emmie

Emmie - Gästbloggare på Hjärta för vården

Missa inte andra gästinlägg av Emmie

Emmie – Jag väljer att inte vara min sjukdom
Res! Stanna inte hemma bara för att du har allergi
Rätt daglig behandling och luftrenare hjälper mot pollenallergi

Har du en intressant historia att berätta?

Vill du gästblogga på Hjärta för vården? Skicka gärna ett mail till: support(a)medicheck.se så kontaktar vi dig.

Kommentarer inaktiverade.