Boka tid
Boka tid Login För företag
Framtidens specialistvårdBara specialister
Inget krav på remiss
Frikort gäller

Vuxenakne – ett problem att verkligen ta på allvar

Att ha problem med akne i vuxen ålder är vanligt. Men i stort sett all akne går att behandla om man får rätt behandling i rätt tid.
– Det som har störst påverkan på en patient med akne är egentligen det psykiska måendet. Att ha akne kan upplevas som mycket begränsande i livet och jag har träffat många personer som mår mycket dåligt på grund av det. Så det är ett problem att verkligen ta på allvar. Det säger hudläkaren och hudspecialisten Lampros Ntintis som arbetar hos Medicheck. Eftersom vi arbetar online ökar tillgängligheten och vi kan hjälpa alla i hela landet. 

Problem med akne?

Våra hudspecialister hjälper både ungdomar och vuxna med akne med.

Läs mer om våra hudspecialister

Akne är ett vanligt förekommande problem både hos ungdomar och hos vuxna. Det kan dock se olika ut från fall till fall. En del får bara enstaka plitor, medan andra får böldliknande utslag som kan ge ärr i framtiden.

– Det som har störst påverkan på en person med akne är egentligen det psykiska måendet. Att ha akne kan upplevas som mycket begränsande i livet och jag har träffat många personer som mår mycket dåligt på grund av det. Så det är ett problem att verkligen ta på allvar, säger Lampros Ntintis, hudläkare hos Medicheck.

Behandling mot akne

Akne kan antingen behandlas lokalt med salva eller i tablettform med antibiotika eller A-vitamin. Vilken behandling som passar bäst beror på personens besvär och hur utbredd aknen är, säger Lampros. Som ett första steg är det vanligt att man börjar med receptfria krämer. Vid svårare fall av akne är antibiotika och framförallt A-vitamin i tablettform mycket effektiv. A-vitaminet hjälper också till att minska risken för ärr i framtiden. Detta är väldigt positivt för patienten.

Hjälp med flera hudsjukdomar och möjlighet till samma läkare

Hos Medicheck får alla personer hjälp av specialister. Det är enkelt att boka upp en tid hos någon av de tillgängliga hudspecialisterna. Inom någon dag får du träffa Lampros Ntintis eller någon av hans kollegor i ett videomöte för en bedömning. Detta leder ofta till en behandling och uppföljning. De kan behandla personer med akne, eksem, psoriasis, rosacea och andra oidentifierade hudförändringar.

I flera delar av landet är det väldigt långa väntetider på att få träffa en hudspecialist. Därför tycker jag att vi är ett bra alternativ som kan avlasta vårdcentraler och samtidigt ge patienterna rätt vård direkt, utan omvägar.

Eftersom vi är digitala kan vi dessutom hjälpa personer i hela landet. Som patient hos Medicheck har du stor möjlighet att få träffa samma specialistläkare under hela behandlingstiden.

– På lokala vårdcentraler saknas oftast en hudspecialist. Det kan innebära att man som patient får en mer generell behandling till att börja med och först om problemen kvarstår får man träffa en specialist. Det kan fördröja resultaten mycket och göra att patienten får lida av sina besvär onödigt länge. Kontinuitet med samma läkare har ofta betydelse för behandlingsresultaten, vilket Lampros Ntintis bekräftar:

– Att följa och lära känna sin patient gör att vi snabbt kan uppmärksamma förändringar och justera behandlingen. Och eftersom tillgängligheten är så stor så kan även patienten själv kontakta oss vid minsta förändring och få hjälp snabbt.

Boka hudspecialist för videomöte

Träffa en hudspecialist via videosamtal.

Boka tid

Läs mer om akne och hudsjukdomar

Vården har förbättrats och fortsätter att gå åt rätt håll
Vår egen bakterie kan skydda mot hudsjukdomar
Biologiska läkemedel hjälper fler med psoriasis

Kommentarer inaktiverade.