Boka tid
Boka tid Login För företag
Fredrik Levin, urolog och överläkare - specialist inom prostatacancer Framtidens specialistvårdBara specialister
Inget krav på remiss
Frikort gäller

Urolog Fredrik Levin om oron för prostatacancer

Om du söker hjälp för besvär i urinvägarna eller könsorgan kan du få träffa en urolog. Urologen kan idag göra mycket för att både bota och lindra sjukdomar, men trots forskningens framsteg känner många män oro över att ha eller få prostatacancer. Urolog Fredrik Levin råder att söka vård tidigt om man misstänker en sjukdom för att slippa leva med orostankarna.

På Danderyds sjukhus utreder och behandlar Fredrik Levin män med prostatarelaterade besvär. Möjligheterna att bota såväl godartade besvär som olika cancerformer är mycket goda, och utvecklingen går snabbt framåt gällande kunskap och behandlingsformer. Just därför sökte sig Fredrik till urologin.

– Jag är intresserad av människor och möten och sökte mig till läkarlinjen. Jag blev specialist i allmänkirurgi och kände sedan att jag ville gå vidare och utbilda mig till urolog. Prostatacancer är den vanligaste formen som vi utreder, men vi behandlar även tumörsjukdomar som vi till stor del kan bota idag. Att vi kan göra så mycket för väldigt många är otroligt givande, säger Fredrik.

Få hjälp av en urolog idag

Här kan du träffa Fredrik och andra specialistläkare direkt utan remiss. Mötet sker via videosamtal eller chatt.

Se tillgängliga läkare

Långt ifrån allt är cancerrelaterade besvär

Många som söker hjälp hos Fredrik är oroliga över att deras symtom ska visa sig vara cancer. Men Fredrik har både råd och lugnande besked. Han möter många personer med besvär som ofta är godartade och okomplicerade att behandla genom till exempel medicinering.

– Vanliga symptom som jag möter är vattenkastningsbesvär och även överaktiv blåsa hos kvinnor. Njurstenar är också vanligt, precis som män med erektionsproblem. Det kan vara problem som uppkommer som en följd av exempelvis diabetes, bukfetma eller högt blodtryck. Personer med dessa problem kommer oftast i första hand till husläkaren men det förekommer också att vi urologer ger råd och hjälper med stöd och medicinering, säger Fredrik.

Svårt att kissa eller blod i urinen?

–Det klassiska symptomet för prostatabesvär är att man får problem att kissa. Här är det dock viktigt att säga att de flesta med dessa symptom inte har prostatacancer. Istället handlar det väldigt ofta om en godartad prostataförstoring som enkelt kan behandlas med till exempel medicinering. Skulle du få synligt blod i urinen skall du kontakta en urolog eller husläkare senast påföljande dag, även om blodet i urinen försvinner av sig själv. Då görs normalt sett en skiktröntgen av njurarna och en så kallad cystoskopi-undersökning (kameraundersökning av urinblåsan).

Har du frågor om blod i urinen får du gärna kontakta Medicheck, även om vi inte kan utföra ovanstående undersökningar, kan vi hjälpa till med tips och råd och remiss till lämplig urolog.

Många män undviker urologen helt i onödan. Många besvär är godartade och okomplicerade att behandla.

 

 

Träffa specialistläkare i din mobil

Ladda ner vår app för att få tillgång till specialistläkare när det passar dig. Du behöver ingen remiss.

Medicheck Sverige - träffa läkare via videosamtal direkt i din telefon eller iPad.

 

Sök hjälp tidigt och slipp oro

– Många går runt och är oroliga. Mitt råd är att prata med en urolog tidigt om man misstänker en sjukdom eller bara vill rådfråga om symtom för att slippa gå med tankarna. Det kan vara för dig själv eller en närstående, menar Fredrik.

Har du eller en närstående funderingar?

Har du frågor eller känner oro för dig själv eller en anhörig? Du behöver ingen remiss för att prata med specialistläkare som Fredrik Levin hos oss. Boka en tid med Fredrik eller en annan urolog och prata avslappnat via videosamtal eller chatt samma dag.

Läs mer på Hjärta för vården

Stora genombrott inom behandling av prostatacancer- Urolog Fredrik Levin berättar
Kampen mot prostatacancer fortsätter

 

Kommentarer inaktiverade.

Vi samarbetar med