Boka tid
Boka tid Login För företag
Björn Thorngren, VD på MEDS Framtidens specialistvårdBara specialister
Inget krav på remiss
Frikort gäller

Nätapoteket Meds kör hem dina läkemedel till dig

På flera håll samarbetar digitala vårdföretag för att skapa tillgänglighet och underlätta i vården. Nylanserade nätapoteket MEDS erbjuder dig att köpa läkemedel online, receptbelagt och receptfritt – och kör hem det till dig en timme efter ordergodkännande. Vi fick en pratstund med Björn Thorngren, VD på MEDS om varför det är sjukt att behöva gå till ett fysiskt apotek.

MEDS lanserades i mars 2018 och erbjuder läkemedel, vitaminer och kosttillskott, hårprodukter och mycket mer. Genom samarbetet med Medicheck kan man nu även få sitt recept förnyat av specialistläkare, och sedan produkterna smidigt levererade hem av MEDS.

Hej Björn! Berätta vad som är speciellt med MEDS.

– Vi levererar läkemedel och apoteksvaror varje timme i Stockholm city och närförort och samma dag i stora delar av mellansverige, receptbelagt och receptfritt.

En timme? Hur funkar det?

– Om man jämför med andra apotek så har de ofta lager långt upp i landet. Vårt ligger i Västberga. Budbilar avgår varje heltimme och kör ut för leverans inom regionen!

Rådfråga en specialistläkare om läkemedel

Via Medicheck kan du träffa specialistläkare via videosamtal. Snabbt och utan krav på remiss. Om din specialistläkare skriver ett recept i samband med mötet så kan du få hem dina läkemedel smidigt via MEDS. Du loggar enkelt och kostnadsfritt in här för att se tider att boka.

Logga in säkert med BankID

Hur hjälper ni människor att få det bättre?

– Man ska slippa gå till ett apotek. Vi brukar säga att det är helt sjukt att gå till ett apotek när man inte mår bra. E-handeln ökar ju i alla branscher, men onlineandelen har legat efter inom Apotek trots att det är den perfekta marknaden. Att införskaffa apoteksvaror är bara jobbigt och tråkigt, särskilt om man är sjuk och behöver bege sig ut på stan. Så vi vill underlätta människors vardag genom att köra hem det istället.

Vi brukar säga att det är helt sjukt att gå till ett apotek när man inte mår bra. Så vi vill underlätta människors vardag genom att köra hem det istället.

– Mindre apotek har ju inte alltid det man är ute efter i lager, och så får man leta och köa. Ofta när man är sjuk och mår dåligt, men det är onödigt tidsmässigt annars också. Vi har ett mycket större och ständigt växande lager och man kan se direkt om produkten finns eller inte. Skulle det inte finnas så tar vi in det inom 24 timmar till dig. Du slipper också behöva stå i ett apotek och prata om dina åkommor. Du slipper oroa dig och kan sköta det i lugn och ro hemifrån helt enkelt.

Vi är väldigt glada över vårt samarbete med er. Berätta lite om samarbetet med Medicheck!

– Jo, förnyelse av recept kan vara tidskrävande. Patienten vet ju precis vad de behöver och att behöva ha väntetid och gå till en fysisk mottagning för att träffa läkare där känns inte rimligt. Här samarbetar vi med Medicheck för att göra det så smidigt som möjligt att förnya recept online. När specialistläkare hos Medicheck skriver ut ett recept så får patienten ett meddelande med en länk till MEDS där de snabbt kan välja hur och när de vill ha sina läkemedel levererat. Här hjälps vi åt att sluta vårdkedjan digitalt för att du ska få det bättre.

Förnyelse av recept kan vara tidskrävande. Patienten vet ju precis vad de behöver och att behöva ha väntetid och gå till en fysisk mottagning för att träffa läkare där känns inte rimligt.

Hur ser du på att vara en del av digitaliseringen av vården?

– Jag tror de flesta ser det som någon väldigt positivt. Det finns fortfarande möjlighet att träffa en läkare fysiskt. Men många vårdkontakter är ju inte komplicerade, utan man vill prata med en kvalificerad person som kan göra en bedömning kring omedelbar receptförnyelse eller om det behövs tester och vidare sjukvård.

– Jag tror många drar sig för att gå till en vårdcentral eller akut överhuvudtaget. Du kan få sitta där i flera timmar, för något som ofta är ganska enkelt egentligen. Så detta hjälper verkligen människor i vardagen och jag tror det gör oss alla friskare också. Man får de läkemedel man behöver. Att ta för mycket läkemedel är ju ett problem, men det är också ett problem att inte ta det, om man till exempel inte hinner förnya recept eller få läkemedel i tid, vilket är onödigt.

Läs mer på Hjärta för vården

Unik digital klinik för personer med astma
Överläkare Stefan Branth om proaktiv och digital vård
Äntligen specialistläkare på nätet

Kommentarer inaktiverade.