Boka tid
Boka tid Login För företag
Överläkare Christer Lindquist blir ny styrelsemedlem och Global Medical Officer hos Medicheck. Framtidens specialistvårdBara specialister
Inget krav på remiss
Frikort gäller

Världsledande neurokirurg leder Medichecks lansering i Storbritannien

Överläkare Christer Lindquist blir ny styrelsemedlem och Global Medical Officer hos Medicheck. Med stor erfarenhet som vårdkonsult tror han starkt på att digital vård kan skapa bättre förutsättningar för både läkare och vårdsökande på en internationell marknad. Nu arbetar han tillsammans med Medichecks team i Storbritannien för en kommande lansering av tjänsten i landet.

Med en bakgrund som överläkare och professor inom neurokirurgi har Christer lång erfarenhet inom vården. Sedan 1986 har han varit konsult för medtech-bolag samt delägare och styrelseordförande till vårdgivare inom cancer- och neurokirurgisk sjukvård i utlandet. Idag arbetar han som Medical Director på Cromwell Hospital Gamma Knife Centre i London.

Enligt Christer finns ett stort behov av en effektivare, mer tillgänglig specialistvård i Sverige och andra länder. Han tror att den digitala vården kan skapa bättre förutsättningar för att bland annat lösa många av de kommunikationsproblem med följder som uppstår idag.

”Dagens sjukvård kännetecknas tyvärr ofta av brister i kommunikationen mellan läkare och patient, och mellan läkare till läkare. I synnerhet drabbas kontinuiteten i vården av detta,” berättar han. 

Det globala sjukvårdssystemet är i snabb förändring och enligt Christer ger den digitala vården möjlighet att hjälpa patienter även i områden som saknar tillgång till sjukvård.

”Sjukdomar av alla slag kan drabba människor var de än bor, men den medicinska kunskapen är fortfarande koncentrerad till vissa länder och kliniker. Moderna människor söker ofta så kallade ”Second Opinion” från olika vårdgivare och detta behov kan till stor del tillfredsställas av digitala plattformar”, menar han.

Det är inte bara privatpersoner som får bättre förutsättningar av en tillgängligare vård. Christer berättar att konsultationer mellan specialistläkare inom olika specialiteter kan avsevärt förbättras med digitala kommunikation, nationellt och internationellt.

”Det kan leda till bättre beslutsunderlag och bättre vårdkvalitet. Väntetider för diagnos och behandling kan minskas. Idag är exempelvis vårdtiderna för behandling av cancersjukdomar oacceptabelt långa beroende på bristande tillgång till patologer inom vissa regioner och länder, ” berättar Christer. 

Tillsammans med kollegor på Cromwell Hospital i London har Christer sökt en digital plattform som ska fungera för att förbättra läkartillgängligheten för människor i områden med sämre förutsättningar att få vård. Nu går Christer in som ny styrelsemedlem och Global Medical Officer hos Medicheck och tror mycket på företagets erbjudande i en kommande internationell lansering i Storbritannien.

”Vi fastnade för Medicheck och ser med stor tillförsikt framemot det första steget i Medichecks internationalisering. För framtiden hoppas jag på att människor kan få en bättre tillgång till och kommunikation med sina läkare och i större utsträckning kunna påverka vårdens upplägg och kvalitet, ” avslutar han.

För mer information, kontakta gärna

Thomas Ehrengren, VD, 0704-54 23 01, thomas.ehrengren@medicheck.se

Christian Tärnholm, CTO,  0708-18 20 22, christian.tarnholm@medicheck.se

Om Medicheck

Medicheck är ett svenskt vårdföretag som erbjuder digital specialistvård – utan krav på remiss. 190 anslutna specialistläkare, dietister och psykologer hjälper personer som har kroniska eller tillfälliga sjukdomar via videosamtal och meddelanden. Kunden väljer själv specialist baserat på individuella preferenser och behov.

Medicheck är tillgängligt via medicheck.se och apparna på App Store och Google Play.

Högupplösta bilder finns på medicheck.se/press

Bild: Christer Lindquist

Kommentarer inaktiverade.