Boka tid
Boka tid Login För företag
Thomas Ehrengren, CEO, Medicheck Framtidens specialistvårdBara specialister
Inget krav på remiss
Frikort gäller

Medicheck lockar nya investerare

Medicheck har i dagarna genomfört en lyckad finansieringsrunda och fyller på kassan med 9 miljoner. Bland de nya investerarna finns bland annat Mathias Wilkne, Per Granath och Per Ivansson. Nu ökar företaget takten och breddar sitt unika koncept för patienter med kroniska eller långvariga sjukdomar.

Medicheck har en tydlig nisch vid sidan om Kry och andra digitala vårdföretag. Medicheck erbjuder sedan 2017 personer med kroniska och långvariga problem ett unikt koncept för kontinuerlig och kunskapsintensiv vård. Man erbjuder specialistläkare inom en bred palett och täcker samtliga huvudsakliga specialistområden. Företaget har haft en kraftigt ökad tillväxt och ska använda det nya kapitalet för att accelerera. Det innebär bland annat att etablera fler kliniker för specifika patientgrupper.

– Vi kommer fortsätta att utveckla nya effektiva vårdalternativ för patienter med kroniska eller långvariga medicinska problem som ett komplement till den ordinarie vården, berättar Thomas Ehrengren, vd på Medicheck.

Sedan tidigare finns många profiler bland delägarna och i denna runda tar man för första gången i utländskt kapital. Morten Mathiesen som är hjärnan bakom den mycket framgångsrika The Asgard Funds är en av de nya delägarna.

– Sverige är framträdande när det gäller lagstiftning inom MedTech. Detta banar vägen för att bli tongivande inom detta område. Medicheck är ett riktigt fint exempel på företag som har stor potential både nationellt och internationellt, säger Morten Mathiesen.

Andra profiler som fattat tycke för den unika tjänsten är Mathias Wilkne, Per Granath och Per Ivansson. De delar Mortens entusiasm.

– Jag tycker att Medicheck är ett mycket bra komplement till den ordinarie vården då man fokuserar på att hjälpa personer som har kroniska problem. Företaget har även unika tjänster som är väl anpassade för andra vårdnära verksamheter. Det är fina egenskaper som tilltalar mig, säger Per Granath.

– Medicheck ger enkel tillgång till specialistläkare som annars kan vara svåra att nå. Det ger ett stort värde för patienter med kroniska besvär. Jag är imponerad av det Medicheck åstadkommit hittills och jag är övertygad om att detta är en vårdform som kommer att bidra till att fler får rätt vård snabbare, säger Mathias Wilkne.

– MedTech blir en nyckelfaktor i de stora utmaningarna hälso- och sjukvården står inför med förändrade demografiska landskap, såväl i Sverige som internationellt. Vårdformerna behöver individanpassas och en nischad spelare som Medicheck är ett bra exempel på digitalisering som frigör resurser och tid för vård som kräver fysiska möten, avslutar Per Ivansson.

För mer information, kontakta gärna

Thomas Ehrengren, VD, Medicheck
+46-704 54 23 01, thomas.ehrengren(a)medicheck.se

Om Medicheck

Medicheck hjälper personer som har en kronisk sjukdom eller långvarigt besvär att må bra. Vi erbjuder rätt vård och stöd över tid genom specialistläkare, psykologer och dietister via videosamtal och meddelanden.

Medicheck är tillgängligt via medicheck.se och apparna på App Store och Google Play.

Kommentarer inaktiverade.