Boka tid
Boka tid Login För företag
Framtidens specialistvårdBara specialister
Inget krav på remiss

Nu kan personer med IBS eller IBD få specialistvård oavsett var de bor

IBS klassas som ett av världens vanligaste magbesvär. Nästan 15-20% av befolkningen är drabbade. IBD ger ofta liknande symtom som vid IBS men är allvarligare tarmsjukdomar. Sverige är ett av de länder i världen som har högst förekomst av IBD. Genom att koppla ihop specialistläkare, dietister och psykologer i en unik nationell klinik kan patienter få optimal behandling samt rådgivning inom IBS och IBD – oavsett var de bor.

Boka tid med specialist

IBS (Irritable bowel syndrome) är ett utbrett mag- och tarmproblem som med hjälp av rätt rådgivning och rätt kost går att kontrollera och lindra utan bestående skador. Bland personer som har IBS är två tredjedelar kvinnor och magbesvären är vanligast bland personer under 45 år. IBD (Inflammatory bowel disease) har ofta en gemensam symtombild med IBS, men kan leda till permanenta skador på tarmen. Inflammationer som orsakar blödningar i ändtarmen med risk för undernäring och samtidigt ökar risken för cancer. Då det är stora skillnader gällande både konsekvenser och behandling är det viktigt att den som har mag-och tarmproblem diagnostiseras rätt och kan påbörja en individanpassad behandling med stöd av gastroenterologer, dietister och psykologer.

I måndags öppnade Medicheck en rikstäckande IBS- och IBD-klinik för att hjälpa personer med mag- och tarmproblem att må bättre.

– IBS och IBD är sjukdomar som i stor utsträckning påverkar livskvaliteten hos de som är drabbade. Genom kostbehandlingen FODMAP har vi äntligen ett effektivt verktyg som hjälper hela 75% av alla med IBS och även ger symtomlindring hos dem med IBD. Våra dietister är specialiserade inom IBS och har lång erfarenhet av kostbehandling, säger Sofia Antonsson, legitimerad dietist och expert inom IBS och IBD.

På IBS- och IBD-kliniken kan personer med magtarmproblem kontinuerligt träffa specialistläkare och dietister med lång erfarenhet och djup kunskap om magtarmsjukdomar. Målet är minskade symtom och ökad livskvalitet.

– Vi är mycket glada att äntligen kunna erbjuda personer som har problem med IBS eller IBD ett vårdalternativ som verkligen gör skillnad. Där vårdinsatserna och upplägget är anpassade efter individen. Vi är även otroligt tacksamma för att specialisterna ansluter till kliniken och bidrar med sina kunskaper för ett unikt klinikkoncept, säger Thomas Ehrengren på Medicheck.

IBS- och IBD-kliniken tar från och med i måndags emot patienter från hela Sverige.

För mer information, kontakta gärna

Thomas Ehrengren, VD, Medicheck
+46-704 54 23 01, thomas.ehrengren(a)medicheck.se

Om Medicheck

Medicheck hjälper personer som har en kronisk sjukdom eller långvarigt besvär att må bra. Vi erbjuder rätt vård och stöd över tid genom specialistläkare, psykologer och dietister via videosamtal och meddelanden.

Medicheck är tillgängligt via medicheck.se och apparna på App Store och Google Play.

Kommentarer inaktiverade.