Boka tid
Boka tid Login För företag
Nadja Öström, rådgivare inom sköldkörtelhälsa Framtidens specialistvårdBara specialister
Inget krav på remiss

Nadja skriver om att bli frisk från sköldkörtelsjukdom

Nadja Öström släpper efter årsskiftet sin debutbok i form av biografin Sköldkörtelsjuk & Frisk – Ett inre kaos. I boken berättar hon om sin sjukdomsresa och hur hon på egen väg fick tillbaka sig själv och hälsan. Idag är hon kostrådgivare och coach inom sköldkörtelhälsa och hjälper andra drabbade via videosamtal.

Boken Sköldkörtelsjuk & Frisk – Ett inre kaos är ett resultat av hennes livsresa i kombination med viljan att hjälpa andra. Nadja menar att den huvudsakliga anledningen till att boken kommit till är att många har sagt att den behövs. Många med diagnoserna Hashimotos sjukdom och Hypotyreos lider i det tysta, och har svårt att få rätt hjälp av vården. Inte minst därför hoppas Nadja att många kommer att läsa boken, då igenkänningsfaktorn har en betydande roll.

Problem med sköldkörteln? Få hjälp av en specialistläkare

Få hjälp av en specialistläkare inom sköldkörtelsjukdomar – utan krav på remiss. Mötet sker via videosamtal.

Logga in och boka tid

– Jag kände att jag bara måste berätta om det inre kaos vi så många tvingas uppleva när ingen förstår vad som händer. Att ha en sjukdom som inte syns och där vården inte tror oss skapar en enorm stress och sorg, berättar Nadja.

Att ha en sjukdom som inte syns och där vården inte tror oss skapar en enorm stress och sorg.

– När så många personer påpekade att jag borde skriva en bok, eftersom det fanns så mycket att berätta, kände jag att nu måste jag nog göra slag i saken. Samtidigt tog jag även chansen att anlita min numera medförfattare i detta projekt, Mats Holmström. Tillsammans har vi lyckats få en levande berättelse med hög igenkänningsfaktor.

Flera år i vårdkedjan ledde till diagnosen Hypotyreos

Nadjas bok inleds med berättelsen om när sjukdomen sannolikt bröt ut under en bilfärd på väg hem från hennes frisersalong år 2001. Hur plötsligt allting ställdes på sin spets och hon drabbades av en panikångestattack och fullständigt bröt ihop. Det skulle ta många år innan hon började känna igen sig själv.

– Jag trodde på riktigt att nu skulle jag dö. Upplevelsen satt djupa spår och då hade jag ingen som helst aning om att det kunde handla om en sköldkörtelsjukdom som drog igång hela mitt stressystem. Det gjorde att mitt hjärta rusade okontrollerat, min syn blev suddig och det kändes som om livet rann ur mig helt.

Läsaren får följa med på både gott och ont under resan som efter flera år i vårdkedjan ledde till diagnosen Hypotyreos, och därefter handlade om ytterligare år innan hon fick rätt medicinering. Tunga insikter och händelser blandas med roliga anekdoter och tillbakablickar. Boken är fylld av utdrag ur journaler och bloggar, hälsokrönikor och uttalanden där nära och kära berättar om sina upplevelser från Nadjas kamp.

Sköldkörtelkliniken

Vi kan hjälpa dig som har hashimoto, hypotyreos eller annan sköldkörtelsjukdom. Hos oss får du en individanpassad behandling samt regelbunden kontakt med specialister.

Läs mer och ansök om plats

Blev ordförande i sköldkörtelföreningen

– Jag vill så gärna ge en hel bild av hur jag uppfattar att det är att vara sköldkörtelsjuk och uppleva ett inre kaos. Hur upplevde de omkring mig min ändrade personlighet och mina utbrott? Jag tvingades själv leta orsaken till varför detta hände mig, det som tagit mig ner på livets botten men även på så många äventyr som lett till någonting gott i slutändan. Jag vill att så många fler ska förstå hur komplex denna sjukdom faktiskt kan vara, säger hon.

Jag vill att så många fler ska förstå hur komplex denna sjukdom faktiskt kan vara.

– Inte bara blev jag ordförande i Sköldkörtelföreningen och fick en annan syn på hur vården fungerar och hur politiker agerar, men även intressanta utbildningar, så mycket ny kunskap och nya kollegor. Det känns som min plikt att dela med mig av all kunskap jag skaffat mig under min egen resa mot att äntligen få bli mig själv igen.

Få coaching av Nadja för dina sköldkörtelbesvär

Nu kan du som har problem med sköldkörteln få hjälp av Nadja eller en specialistläkare inom sköldkörtelsjukdomar – utan remiss. Mötet sker via videosamtal.

Boka tid med Nadja

Ger rådgivning till andra drabbade via videosamtal

 Idag har Nadja på egen hand lyckats få tillbaka sig själv och leva med sin sjukdom. Hon är utbildad rådgivare inom kost, näring och sköldkörtelhälsa och hjälper andra med sköldkörtelbesvär att förstå sjukdomen och må bättre.

Nadja, man kan träffa dig som kostrådgivare och coach inom sköldkörtelhälsa via videosamtal hos Medicheck. Berätta om hur det går till och vad fördelarna är!

– Fördelarna med att ha ett samtal med mig är att få guidning i hur man kan gå vidare och vad som är viktiga faktorer om man inte mår bra trots att läkaren säger att blodvärderna ser bra ut. Jag använder gärna min egen erfarenhet för att hjälpa andra med Hypotyreos eller annan autoimmun sjukdom att hamna rätt i vården och uppnå en bättre hälsa, säger Nadja Öström.

Jag använder gärna min egen erfarenhet för att hjälpa andra med Hypotyreos eller annan autoimmun sjukdom.

Läs mer på Hjärta för vården

Standardmedicin vid Hypotyreos hjälper inte alla enligt studie
Nadja öström vill hjälpa ännu fler som har problem med sköldkörteln
Hypotyreos? Sök orsaken till din sjukdom och få rätt hjälp

2 svar till “Nadja skriver om att bli frisk från sköldkörtelsjukdom”

 1. Intressant läsning. Jag själv har kämpat i nästan 10 år med vilket visade sig vara primär hypertyeros. Har sökt läkar vård och blivit klappad på axeln med ett” lilla vän” det är inget fel på dig. Har mått så dåligt och varit så trött att jag knappast orkat med mig själv. Kräkts ”skitit på mig” varit förstoppad , haft svår ångest mm, då blev jag sjukskriven ” för jag gått i väggen.”.jag har också fått hört att jag säkert har epilepsi eftersom jag svimmar stup iett. När jag tuppade av inne på toan så hann jag inte sätta mig på golvet innan svim aracken så jag slog i huvudet så illa att det blödde ymnigt, jag ringde min son som skjutsade mig till akuten för att ev sy såret. Läkaren jag träffade frågade vad som hänt och jag berättade hela min historia. Han gick för att läsa min journal, kom tillbaka och tog lite blodprover , tittade till såret i huvudet och jag fick åka hem. Klockan var då ca 11,00 på fm. Kl 20,00 fick jag ett telefonsamtal från akuten då frågade dom mig om någon kunde skjutsa in mig toll lasarettet eller om dom skulle skicka en ambulans , jag fattade absolut ingenting. Jag blev inlagd och fick ligga en vecka med dropp en vecka för att rena mitt så förkalkade blod. Jag hade då gått ner ca 11kg och krympt ca 5cm. Nu är jag operererad för primär hypertyeros och mår bra igen, men det har varit en fruktansvärt svår tid, men jag hade tur till slut som träffade denna unga otroligt skickliga läkare.

  • Hej Jeanette,

   Stort tack för att du delar med dig av din historia. Du har verkligen genomgått det värsta man kan tänka sig. Jag blir ledsen när jag hör om hur du blivit misstrodd under en så lång tid. Mycket dåligt skött av de inblandade.

   Det är härligt att höra att du mår bra nu. Hoppas att du får en fin jul och ett gott nytt år.

   Vänliga hälsningar
   Christian