Boka tid
Boka tid Login För företag
Jeanette Steijer och Sofia Antonsson på Belly Balance hjälper personer som har IBS Framtidens specialistvårdBara specialister
Inget krav på remiss
Frikort gäller

Unikt samarbete tar upp kampen mot svenskarnas mag- och tarmproblem

I Sverige har hela 15–20% av befolkningen problem med magsjukdomen IBS. Sjukdomen skapar stora besvär i vardagen för de som är drabbade och ger i många fall sänkt livskvalitet. Idag tillkännager de unga företagen Belly Balance och Medicheck ett samarbete. För första gången kan personer med IBS få unik kombinerad specialisthjälp online. De får hjälp att ta kontroll över symtomen och få tillbaka en glad mage.

Genom samverkan mellan specialister hos Medicheck och erfarna dietister och IBS-experter hos Belly Balance kan patienter få rådgivning utan krav på tidigare remiss och oavsett var i processen, eller i världen, de befinner sig.

Belly Balance är idag ledande inom IBS-behandling i Sverige och arbetar efter kostbehandlingen FODMAP. Företaget drivs av Sofia Antonsson och Jeanette Steijer, båda med många års erfarenhet av att behandla personer med IBS. Medlemmar i Belly Balance får ta del av ett program som ger hjälp med kost, stresshantering och livsstilsförändringar för ett bättre mående med IBS. Medlemmar får genom verktygen hjälp att ta kontroll över sin mage, och får genom communityn stöd av andra med liknande besvär samt hjälp av legitimerade dietister.

Medicheck erbjuder en tjänst som ger personer med kroniska eller tillfälliga sjukdomar tillgång till hjälp av specialistläkare online via videosamtal och meddelanden. Kunden väljer själv specialistläkare baserat på individuella preferenser och behov.

När de två företagen nu inleder ett samarbete innebär det en fin möjlighet för personer med magproblem.

– Vi vet att det råder stor brist på dietister, framförallt med kompetens inom IBS och FODMAP. Därför är det jättekul och viktigt att genom samarbetet med Medicheck få möjlighet att kunna hjälpa ännu fler, berättar Sofia Antonsson, vd, Belly Balance.

På Medicheck.se kan patienter nu boka konsultationer med dietister från Belly Balance. Hos Medicheck finns även anslutna magtarmspecialister som erbjuder rådgivning via videosamtal. Samarbetet innebär därmed att det nu för första gången finns en möjlighet att få hjälp hela vägen.

– Vi är jätteglada att Belly Balance har valt att samarbeta med oss med tanke på deras unika bakgrund inom magtarmhälsa. Genom att kombinera våra erbjudanden kommer personer med magtarmproblem få en riktigt bra möjlighet till rätt hjälp, säger Thomas Ehrengren, vd på Medicheck.

För mer information, kontakta gärna

Sofia Antonsson, VD, Leg dietist, Belly Balance, sofia@bellybalance.se
Thomas Ehrengren, medgrundare och VD, Medicheck, 0704-54 23 01, thomas.ehrengren@medicheck.se

Om Belly Balance

Belly Balance är ledande inom behandling av IBS i Sverige. Belly Balance drivs av leg dietist Sofia Antonsson och Jeanette Steijer, båda med ursprung ifrån vården och med många års erfarenhet av att behandla personer med IBS.

Om Medicheck

På Medicheck får personer med kroniska eller tillfälliga sjukdomar hjälp av specialistläkare online via videosamtal och meddelanden. Kunden väljer själv specialistläkare baserat på individuella preferenser och behov.

Medicheck är tillgängligt via medicheck.se och apparna
Medicheck Sverige för iPhone och iPad
Medicheck för Android

Information om samarbetet

https://medicheck.se/belly-balance/

Bilder

Högupplösta bilder finns på:
https://medicheck.se/press

Kommentarer inaktiverade.