Boka tid
Boka tid Login För företag

Anpassad vård och behandling för dig med allergi

Hos oss får du som har allergi hjälp av specialistläkare direkt utan omvägar och remisstvång. Vi hjälper dig med diagnostisering, rådgivning, behandling och vaccination mot allergi. Vi genomför även utredningar.

Vi hjälper dig med bland annat:

 • Allergi luftvägar
 • Astma
 • Allergi ögon
 • Kontaktallergi
 • Födoämnesallergi
 • Eksem
 • Vaccination mot allergi
 • Med mera

Få hjälp med din allergi

Möt en av våra specialistläkare och få anpassad vård och behandling. Du behöver ingen remiss.

Logga in och boka tid

Vaccin mot allergi – behandlar orsaken till din allergi

Många med allergi behöver allergimedicin regelbundet under varje pollensäsong. Vissa behöver behandling året runt för att klara vardagen. Om du har besvär trots symtomlindrande medicin kan allergivaccination vara ett sätt att bli kvitt besvären.

Vaccin mot allergi lindrar symtomen men behandlar även själva orsaken till din allergi. Genom att regelbundet tillföra en mängd av det ämne som orsakar allergin påverkas immunsystemet så att toleransen mot ämnet ökar och besvären minskar.

Tidpunkt för vaccination mot allergi

Följande perioder gäller för inledning av vaccination:

 • Kvalster – året runt
 • Timotej (gräs) – december eller januari
 • Björk – oktober

Så här går det till

Bedömning – Du träffar vår allergolog för en genomgång och första bedömning. Detta sker digital via videosamtal. Du beskriver dina besvär, gärna med stöd av uppladdade journaltexter och tidigare provsvar.

Uppföljning med fysiskt möte vid behov

Bedömer din specialistläkare att du ska påbörja en vaccinationsbehandling får du recept på vaccin. Därefter bokar du in dig för möte på vår mottagning där du får din första dos.

Uppföljning

Vi följer upp dig noga under samtliga behandlingar. Vid vaccination är det fyra uppföljningar per år så länge du står på behandling. Du kan träffa din specialist mellan dessa tillfällen om du har behov.

Allergolog
Emad Al-Azzawi är specialist inom allergologi, lungmedicin och internmedicin
Emad har en specialistkompetens inom allmän internmedicin, lungmedicin och allergologi. Han är även verksam vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Emad har en bred kunskap och lång erfarenhet inom samtliga av hans specialistområden. Några av de besvär Emad kan hjälpa till med är KOL, födoämnesallergi och eksem.

Se vad Emad kan hjälpa dig med.

Boka tid med allergolog

Antonios Patelis är specialist inom allergologi och internmedicin
Antonios är erfaren allergolog. 2015 disputerade han med en forskningsavhandling om kopplingen mellan astma och födoämnesallergi. Födoämnesallergier och födoämnesöverkänslighet ser han som väldigt intressant att arbeta med eftersom maten är en så stor del av vardagen och påverkar vår livskvalitet.

Se vad Antonios kan hjälpa dig med.

Boka tid med allergolog