Boka tid
Boka tid Login För företag

Hjälp patienter via videosamtal

Det finns ett tydligt behov av digitala konsultationer som ett komplement till ordinarie vård, inte minst bland personer med en kronisk sjukdom. Som ansluten via Medicheck kan du som specialistläkare hjälpa fler att få rätt hjälp direkt utan krångliga omvägar.

Vad erbjuder Medicheck dig som specialistläkare?

  • Smidiga digitala möten med patienter utan föregående remisskrav
  • Du bestämmer själv hur mycket och när du vill arbeta
  • Du kan välja att ta besökare via DropIn eller få bokade möten
  • Du och patienten loggar in med mobilt BankID för trygga och säkra möten
  • Du kan ansluta dig på två sätt: Som enskild specialist eller dig samt dina kollegor på ditt vårdföretag
  • Vår support finns för dig och dina patienter via mail, telefon och chatt
  • En tjänst som uppfyller kraven för medicinsk rådgivning över internet med allt du behöver, som enkel journalföring, automatisk bokföring och fakturering

Gå med i nordens största nätverk av specialistläkare online

Vårt mål är att det ska vara lätt, flexibelt, smidigt och roligt att ge expertråd till patienter i Medicheck. Längre ned på den här sidan hittar du vanliga frågor och svar.

Anmäl ditt intresse

Anmäl ditt intresse för att erbjuda konsultationer via Medicheck. Du förpliktigar dig inte till något genom att anmäla dig. Dina personuppgifter hanteras enligt lagen om behandling av personuppgifter (PUL/GDPR) och kommer endast att användas för ändamål relaterade till tjänsten.

Vanliga frågor och svar

Behöver jag ha eget företag?
På Medicheck kan du välja mellan att fakturera från ditt företag som vårdgivare, eller att få ersättning i form av lön från Medicheck.

Arbeta i Medicheck utan eget företag
Medicheck har ett alternativ för dig som inte vill starta eget. Detta innebär att:

  • Din ersättning betalas som lön varje månad (skattad och klar)
  • Medicheck står för ansvars- och patientförsäkring

Vilken typ av besökare kan jag förvänta mig?
Målgruppen är i första hand patienter med kroniska sjukdomar och deras anhöriga. Patienterna vill ha svar på frågor om sin sjukdom och behandling, gärna av en specialist inom området. Enligt våra marknadsundersökningar har ca 60% av patienter medicinska frågeställningar som de inte följer upp. Detta vill vi gärna kunna bemöta genom vår tjänst.

Hur mycket förväntas jag arbeta i Medicheck?
Du bestämmer själv om, när och hur mycket du vill arbeta i tjänsten. Du schemalägger den tid som du möjliggör för patienter att boka in sig på och du kan när som helst logga in och plocka drop-in-patienter som ”sitter i väntrummet”.

Hur mycket kommer jag tjäna?
Exempel: Om du arbetar hos oss cirka 25% av en heltid och genomför tre patientmöten per timme blir din ersättning cirka 34 000 kr per månad.

Detta förutsätter att patienterna efterfrågar just din expertis och dig som specialist. Det tar ofta månader att bygga upp en patientpool så det gäller att du har tålamod och är konsekvent. I början räcker det med att lägga upp några få tider per vecka för att sedan successivt addera fler tider.

Det finns inga fasta kostnader för dig för att använda tjänsten. Varje månad skapas en faktura från ditt företag till Medicheck och därefter betalas din ersättning ut.

När kan jag börja arbeta i Medicheck?
När du skickat in din anmälan så kommer den att granskas. Därefter lägger vi upp dig i systemet och du kommer att kunna  logga in och bekanta dig med tjänsten. Sedan är det ditt beslut om, när och hur mycket du vill arbeta i tjänsten.

Försäkring
Det finns olika lösningar, men en vanlig är en yrkesförsäkring i Folksam enligt kat C: Leg läkare som på deltid bedriver hälso- och sjukvård. Du som är medlem i Läkarförbundet har rabatt på försäkringen. Det viktiga för oss på Medicheck är att försäkringen innehåller en ansvars- och patientförsäkringsdel.

Kontakta oss
Om du har fler frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss via support(a)medicheck.se.