Vad erbjuder MediCheck dig som specialistläkare?

  • Smidiga digitala möten med patienter utan föregående remisskrav
  • Du bestämmer själv hur mycket och när du vill arbeta
  • Du kan välja att ta besökare via DropIn eller få bokade möten
  • Du och patienten loggar in med mobilt BankId för trygga och säkra möten
  • Du kan ansluta dig på två sätt: Som enskild specialist (MediCheck marknadsför dig) eller som klinik (du marknadsför och prissätter dig själv)
  • Vår support finns för dig och dina patienter via mail, telefon och chatt alla dagar i veckan
  • En tjänst som uppfyller kraven för medicinsk rådgivning över internet med allt du behöver, som enkel journalföring, automatisk bokföring och fakturering

Gå med i nordens största nätverk av specialistläkare online

Vårt mål är att det ska vara lätt, flexibelt, smidigt och roligt att ge expertråd till patienter i MediCheck. Längre ned på den här sidan hittar du vanliga frågor och svar.

Anmäl ditt intresse

Anmäl ditt intresse för att erbjuda konsultationer via MediCheck. Du förpliktigar dig inte till något genom att anmäla dig. Dina personuppgifter hanteras enligt lagen om behandling av personuppgifter (PUL/GDPR) och kommer endast att användas för ändamål relaterade till tjänsten.

Anmäl dig här

Vanliga frågor och svar

Behöver jag ha firma?
Om du inte redan har en firma föreslår vi att du använder dig av Nurse & Doc som vi har ett samarbete med. Via Nurse & Doc får du hjälp med fakturering, administration och redovisning.

Vilken typ av besökare kan jag förvänta mig?
Målgruppen är i första hand patienter med kroniska sjukdomar och deras anhöriga. Patienterna vill ha svar på frågor om sin sjukdom och behandling, gärna av en specialist inom området. Enligt våra marknadsundersökningar har ca 60% av patienter medicinska frågeställningar som de inte följer upp. Detta vill vi gärna kunna bemöta genom vår tjänst.

Hur mycket förväntas jag arbeta i MediCheck?
Du bestämmer själv om, när och hur mycket du vill arbeta i tjänsten. Du schemalägger den tid som du möjliggör för patienter att boka in sig på och du kan när som helst logga in och plocka drop-in-patienter som ”sitter i väntrummet”.

Hur mycket kommer jag tjäna?
Om du arbetar i egen firma utan avtal med något landsting, det vill säga helt utanför det offentligt finansierade ersättningssystemet gäller följande:

• Du kommer erhålla 75-85% av den patientavgift som patienten betalar.
• Patienten betalar, beroende på typ av konsultation, 300-1000 kr, där den högre avgiften avser längre konsultationer inom till exempel psykiatrin.
• Vårt mål är att du som läkare ska kunna fakturera 1200-1500 kronor/timme du arbetar med MediCheck. Det finns inga fasta kostnader för dig för att använda tjänsten. Vi kommer att bygga systemet för effektiv administration med till exempel automatiserad fakturering.

När kan jag börja arbeta i MediCheck?
När du skickat in din anmälan så kommer den att granskas.  Därefter lägger vi upp dig i systemet och du kommer att kunna  logga in och bekanta dig med tjänsten. Sedan är det ditt beslut om, när och hur mycket du vill arbeta i tjänsten.

Försäkring
Det finns olika lösningar, men en vanlig är en yrkesförsäkring i Folksam enligt kat C: Leg läkare som på deltid bedriver hälso- och sjukvård. Du som är medlem i Läkarförbundet har rabatt på försäkringen. Det viktiga för oss på MediCheck är att försäkringen innehåller en ansvars- och patientförsäkringsdel.

Kontakta oss
Om du har fler frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss i vår chatt här på sidan eller på:

Email: onboarding@medicheck.se

Telefonnummer: 08-59 90 25 00