Boka tid
Boka tid Login För företag

Rätt vård direkt

Bara specialister

Ingen remiss krävs

Frikort gäller

Boka tid

Ia Staaf är specialistläkare inom allmänmedicin

Jag har många års erfarenhet som distriktsläkare efter att ha börjat min bana inom långvården för 39 år sedan. Jag blev specialist efter fem års specialisttjänstgöring i allmänmedicin 1994. Efter det har jag arbetat med företagshälsovård men mestadels som distriktsläkare.

Idag är jag pensionär men arbetar fortfarande i perioder som hyrläkare, främst på Gotland. För mig är det personliga mötet och dialogen med patienten viktigast. Genom åren har jag kommit att specifikt intressera mig för kvinnors hälsa. Detta har gjort att jag tagit del av forskning inom kvinnopsykologi, hormonsjukdomar, immunsystemet, smärttillstånd, trötthet och allmän brist på välbefinnande, samt även hjärnforskning.

Jag brukar säga att jag genom detta har ”dubbelslipade glas” – det vill säga ett kvinnligt och ett manligt öga när jag möter mina patienter. Man bör kunna tänka ut båda könens synvinkel för att kunna hjälpa till på bästa sätt.

Här hos Medicheck är jag även verksam inom Sköldkörtelkliniken där jag får arbeta med det som intresserar mig mest, att i dialog med patienten kunna hjälpa denne med att åstadkomma ett bättre välbefinnande. För mig är det viktigt med en helhetssyn och att få det att fungera i vardagen, trots sjukdom.

Jag talar svenska och engelska.

Jag kan bland annat hjälpa dig med:

  • Smärttillstånd
  • Trötthetssymtom
  • Hormonella störningar
  • Allmän nedstämdhet och brist på välbefinnande
  • Symtom som tyder på brister i immunsystemet
  • Utredning och behandling av sköldkörtelproblem
  • Genomgång och justering av din medicinering

Omdömen från andra patienter

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Jag är helt mållös! Jag är så tacksam. Tänk, jag har äntligen träffat en läkare som lyssnar på mig och ser till mina symptom och inte stirrar sig blind på värden som ligger inom ramen för det normala och därmed säger att jag är frisk. Tack Ia, jag önskar att det fanns fler som du!”

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Så avspänt, vänligt och personligt. Kändes att det fanns tid, vi behövde inte skynda på för att någon stod utanför och väntade på sin tur. Kunnig läkare med stor erfarenhet. Professionell. Trevligt sätt att gå till doktorn på. Så borde det alltid vara.”

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Ia Staaf är en läkare i särklass, hon är mycket kompetent och påläst inom det område som jag söker för- nämligen sköldkörtelproblematik. Hon lyssnar och är oerhört lyhörd, hon delar med sig av egna erfarenheter vilket jag uppskattar. Jag önskar att alla som mår dåligt fick bli bemött på det sätt som jag blir bemött utav henne.”

Få hjälp av en specialist inom allmänmedicin

Träffa Ia eller en annan specialistläkare inom allmänmedicin. Du behöver ingen remiss.

Boka tid här