Boka specialist
Boka specialist Login English
Vikt- och livsstilskliniken
Individuell behandlingsplan
Regelbunden uppföljning
Skräddarsytt 
specialist-team

Vi hjälper dig att bli friskare

På Vikt- och livsstilskliniken får du regelbunden uppföljning med dietister, specialistläkare och psykologer som hjälper dig med hållbara förändringar till en bättre hälsa. Målsättningen är att minska dina symtom och dra ner på din medicinering för en ökad livskvalitet. Du får hjälp av våra specialister utan krav på remiss.

Få stöd med hållbara vikt- och livsstilsförändringar

Inom Vikt- och livsstilskliniken erbjuds du regelbunden hjälp och stöd av erfarna specialister under 12 månader. Våra dietister går igenom din kost för att hitta förbättringsområden och stöttar dig att genomföra de förändringar du behöver. Vi hjälper dig också med stress, sömn och fysisk aktivitet.

Vi kan till exempel hjälpa dig som har någon av dessa problem eller sjukdomar:

 • Övervikt
 • Diabetes typ 2
 • Högt blodtryck
 • Höga blodfetter

Regelbunden uppföljning online med specialistläkare, dietister och psykologer

Som medlem i Vikt- och livsstilskliniken får du möjlighet att träffa kompetenta specialistläkare, dietister och psykologer med lång erfarenhet och kunskap om vikt- och livsstilssjukdomar. Våra specialister jobbar i första hand med kostbehandling och livsstilsförändringar. Du kan även få stöd av en legitimerade psykologer inom KBT.

Som medlem bokar du dina möten och uppföljningar i samråd med din dietist, specialistläkare eller psykolog när det passar dig. Du erbjuds även möjlighet till regelbundet stöd med kortare avstämningar. Klinikchef på Vikt- och livsstilskliniken är Atrin Sahafi, gastroenterolog och specialist inom mag-tarmsjukdomar och internmedicin.

Som medlem får du tillgång till rätt kunskap och medicinsk kompetens för att genomföra varaktiga förbättringar

Vårdprogrammet på Vikt- och livsstilskliniken består av:

 • Status- och planeringsmöte med dietist – Vid mötet tas en individuell behandlingsplan fram i samråd mellan dig och din dietist. Du får även ordination om att föra matdagbok
 • Rådgivningsmöte med specialistläkare – Möte med specialistläkare för genomgång av diagnos och symtom samt verifiering av behandlingsplan
 • Åtta uppföljningsmöten per år med din dietist
 • Ett årligt uppföljningsmöte med din specialistläkare
 • Ett stödsamtal per år med legitimerad psykolog inom KBT

Pris: 490 kronor per månad, se garanti nedan*

Som medlem tecknar du ett löpande abonnemang på 12 månader. Efter 12 månader har du 1 månads uppsägningstid.

* Från och med den 14 juni 2019 erbjuder vi en garanti – Du kan säga upp ditt medlemskap efter ditt första möte på kliniken om du inte är nöjd. Eventuellt betald medlemsavgift för en (1) månad återbetalas. Du måste genomföra din första bokning inom 14 dagar efter att du fått din plats på kliniken. 

Specialister på Vikt- och livsstilskliniken

På Vikt- och livsstilskliniken är samtliga specialister varsamt utvalda utifrån erfarenhet och djupa kunskaper. Vi kommer successivt addera fler specialister till kliniken.

Specialister
Ida Berge, leg. dietist inom över- och undervikt samt födoämnesallergi

Ida Berge är dietist med en masterexamen inom kostvetenskap. Ida arbetar ofta med patienter som har över- eller undervikt och med idrottsnutrition. Hon har även lång erfarenhet inom födoämnesallergi.

Atrin Sahafi, klinikchef och specialistläkare inom mag-tarmsjukdomar och internmedicin

Atrin har tidigare jobbat på Akademiska Sjukhuset i Uppsala, Karolinska Universitetssjukhuset och Danderyds Sjukhus som gastroenterolog och hepatolog. Atrin kommer senast från Sophiahemmet där han fokuserat på diagnostik och behandling av diverse mag-tarmbesvär, allt ifrån diffusa magsmärtor/problem till komplicerade inflammatoriska tarmsjukdomar.

Matilda Elfman, leg. dietist med fokus på mag-tarmproblem

Matilda är legitimerad dietist och har lång erfarenhet från primärvården där hon arbetat med många olika sjukdomar och tillstånd. Matilda kan bland annat hjälpa till med kostbehandling för såväl IBS som inflammatoriska tarmsjukdomar och andra matsmältningsproblem.

Så här ansöker du om plats till Vikt- och livsstilskliniken

Följ stegen nedan:

 • Logga in och följ instruktion
 • Välj därefter Kliniker i menyn
 • Klicka PrenumereraVikt- och livsstilskliniken
 • Bekräfta din anmälan
 • Vänta på bekräftelse

Vi kontaktar dig med mer information när din anmälan är registrerad hos oss.

Logga in och ansök om plats på Vikt- och livsstilskliniken

Support

Om du har några frågor eller funderingar om Vikt- och livsstilskliniken eller din anmälan så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Logga in och chatta med vår support.

Våra partners