1. Logga in säkert

Börja med att logga in. För att kunna använda MediCheck måste du legitimera dig. Det gör du enkelt genom att använda BankID.

Här kan du ladda ner BankID för Apple på AppStore och för Android på Google Play.

2. Fyll i din hälsoprofil

Vi kommer att ställa några frågor om dig själv och din hälsa. Vi använder hälsoprofilen för att få en tydlig bild av dig och för att du ska träffa rätt specialistläkare.

3. Välj kategori

Välj en kategori som bäst beskriver dina besvär eller sjukdom. Det kan till exempel vara problem med magen, astma och allergi, diabetes, hjärt- och kärlsjukdom osv.

4. Svara på några frågor om dina besvär

Vi kommer att ställa några frågor som är förknippade med de besvär du angett. Det tar någon minut att besvara frågorna.

5. Boka tid eller välj att träffa en läkare direkt

Välj om du vill träffa en läkare direkt eller boka en tid som passar dig. Om du väljer att boka tid kan du även välja läkare som har egenskaper som är viktiga för dig. Det kan till exempel vara en kvinnlig läkare som talar det språk du föredrar.

6. Betala för ditt läkarbesök

Du betalar först när du svarat på frågorna och bokat en tid.

Du kan betala med kort eller via faktura.

7. Träffa din specialistläkare

Nu är du redo för att träffa din specialistläkare via videosamtal eller meddelanden. Om du valt att boka ett framtida möte skickar vi en påminnelse till dig i god tid innan mötet.

8. Om du får recept på läkemedel

Om din läkare har skrivit ut ett receptbelagt läkemedel till dig kan du hämta ut medicinen på valfritt apotek efter mötet.

Patientsäkerhet och sekretess

Alla läkare i MediCheck är specialister inom minst ett område. Varje läkare jobbar efter de riktlinjer som gäller för respektive sjukdom. Du blir kostnadsfritt hänvisad till den ordinarie vården om ditt ärende är ovisst och läkaren inte kan ge dig en säker rekommendation.

Din behandlande läkare har sekretess. Kommunikationen mellan dig och din läkare är krypterad och säker så att ingen obehörig kan ta del av samtal och meddelanden. Dina personuppgifter och den dokumentation du har sparat i MediCheck omfattas av sekretess och hanteras på samma sätt som i den ordinarie vården.