Boka tid
Boka tid Login För företag
Öppet för alla som tampas med sköldkörteln
Bara specialister
Anpassad vård
Anpassad behandling

Anpassad vård för att må bra med sköldkörtelsjukdom

Vi hjälper dig som genomgått anpassad behandling med T3 och T4 på Sköldkörtelkliniken men fortfarande har symtom. Hos oss får du en individanpassad behandling och regelbunden kontakt med specialister inom sköldkörtelsjukdomar. Vårt mål är att du ska bli symtomfri.

Anpassad behandling med licensläkemedel

Om du har använt syntetisk T4 och kanske kombinerat med T3 utan goda resultat, kan du bli inbjuden till ett medlemskap i Sköldkörtelkliniken licens. Du måste ha genomgått behandling på Sköldkörtelkliniken under minst 12 månader för att kunna bli antagen till Sköldkörtelkliniken licens. Anledningen är för att vi ska ha god kännedom om dig som patient och all nödvändig information för att kunna ansöka om något av de licenspreparat som finns för behandling av sköldkörtelsjukdom från Läkemedelsverket (till exempel NDT, Cytomel, Thybon).

Regelbunden provtagning och uppföljning med utvalda specialistläkare

Vi vet att dina symtom kan förändras över tid beroende på många yttre och inre omständigheter. Därför tycker vi det är viktigt att du har möjlighet till regelbundna provtagningar och uppföljningar med din specialist.

Information om provtagningar

Din symtombild och anamnes är fundamentet för anpassad vård och behandling. Regelbunden provtagning fungerar enbart som ett kompletterande informationsstöd. Eftersom du fått behandling hos oss tidigare och tagit regelbundna prover så håller vi koll på dina framtida värden genom följande prover två gånger per år:

 • T3
 • T4
 • TSH

Andra tester kan genomföras men då står du själv för merkostnaden.

Följande ingår på Sköldkörtelkliniken licens

 • Licensansökan, status och behandlingsplan – På ett inledande längre möte går du och din specialist igenom din historik och nuvarande status. Din specialistläkare skapar även en individuell behandlingsplan tillsammans med dig och skapar allt underlag för licensansökan och skickar in denna till Läkemedelsverket
 • Provtagning – Det ingår två provtagningar per år
 • Uppföljningsmöten med din specialist – Det ingår tre uppföljningsmöten med specialistläkare per år

Abonnemangsavgift: 490 kronor per månad

Som medlem tecknar du ett löpande abonnemang på 6 månader. Efter 6 månader har du 1 månads uppsägningstid.

Specialister på Sköldkörtelkliniken licens

På Sköldkörtelkliniken arbetar samtliga specialister utifrån ett gemensamt vårdprogram och filosofi.

Specialister
Kenneth Ilvall, klinikchef och specialist inom allmänmedicin

Jag har lång erfarenhet av sjukdomar som drabbar främst kvinnor. Jag arbetar mycket inom behandling och rådgivning inom hypotyreos, hashimoto och hormonella sjukdomar. På Sköldkörtelklinken är jag ansvarig för vårdprogrammet och sammansättningen av specialister. Jag genomför inte några patientmöten för närvarande.

Jörgen Isgaard, endokrinolog

Jag är specialist inom endokrinologi och invärtesmedicin. Särskilt inriktad på hormon/ämnesomsättningssjukdomar och lång erfarenhet av sjukdomar som drabbar sköldkörtel, hypofys och binjurar. Har också lång forskningserfarenhet av hormonella effekter på hjärta och hjärna.

Andreas Nearchou, onkolog

Jag har arbetat inom onkologi i drygt tio år och har erfarenhet av de flesta cancerdiagnoser genom mitt arbete på ett större sjukhus. I samband med detta hjälper jag ofta människor som har problem med sköldkörteln.

Belal Abulebda, specialist i allmänmedicin

Min bakgrund är främst inom allmänmedicin, internmedicin och geriatrik. Jag har även arbetat på akutmottagning och har bred erfarenhet av hjärtsjukdomar, endokrinologi, trötthetsbesvär och sköldkörtelsjukdomar.

Bertil Dahlgren, specialist i medicinsk rehabilitering och företagshälsovård

Jag är specialist i medicinsk rehabilitering och företagshälsovård och har arbetat som specialist i över 20 år. Jag behandlar många patienter med tillstånd av trötthet och energibrist. I mitt arbete och inte minst vid behandling av sköldkörtelsjukdomar är en helhetssyn på individen mina ledstjärnor.

XiaoHui Shen, specialist inom allmänmedicin

Jag har inom rehabilitering med inriktning mot smärta både för klinisk behandling och forskning sedan 80-talet. Jag har god kännedom om endokrina sjukdomar och speciellt sköldkörtelsjukdomar.

Ia Staaf, specialist inom allmänmedicin

Jag är specialist i allmänmedicin sedan 1993. Innan dess arbetade jag som läkare i fem år inom åldringsvården. Under mina år som specialist har jag hjälpt många patienter med sköldkörtelproblem. För mig är dialogen mellan mig och dig som patient allra viktigast.

Så anmäler du dig

För att anmäla dig till Sköldkörtelkliniken licens loggar du enkelt och säkert in med BankID och följer stegen nedan.

 • Logga in
 • Fyll i personuppgifter
 • Välj Kliniker i menyn
 • Klicka Ansök om medlemskapSköldkörtelkliniken licens
 • Bekräfta din anmälan
 • Vänta på bekräftelse

Du måste ha genomgått behandling på Sköldkörtelkliniken under minst 12 månader för att kunna bli antagen till Sköldkörtelkliniken licens. 

Vi går igenom nya anmälningar varje vecka i kronologisk ordning och arbetar så snabbt vi kan för att successivt ta in nya klinikmedlemmar och för att du ska få en plats. Vi kontaktar dig med mer information när din anmälan registrerats hos oss.

MediCheck support

På vår supportsida finner du svar på vanliga frågor.

Vi samarbetar med