Boka tid
Boka tid Login För företag
NPF-utredning online

Digitala NPF-utredningar hjälper fler unga med ADHD, autism och Aspergers syndrom

– Digital vård med snabb och enkel tillgång till specialistläkare är ett fantastiskt redskap inom mitt område, säger psykologen Gabriella Svanberg.

Jag heter Gabriella Svanberg och är legitimerad psykolog med över 20 års erfarenhet. Jag har arbetat över 8 år inom psykiatrin på Karolinska sjukhuset. På Medicheck gör jag digitala NPF-utredningar ofta i uppdrag av olika HVB-hem och behandlingshem.

Boka tid med specialist

Effektivt och tillgängligt i hela landet

Förutom att man når fler genom att göra NPF-utredningar digitalt finns det ytterligare fördelar, tycker jag. Det är både tidseffektivt och tillgängligt. Vi kan genomföra utredningar för personer oavsett vart de bor. Det är en enorm fördel då det är brist på kompetens i många regioner.

En annan fördel är att personen inte är mottaglig för en utredning när jag som psykolog kommit ut till behandlingshemmet. Vid digitala möten är det lätt att ta pauser och fortsätta senare.

Digitala möten kommer åt dem som murar in sig

Genom digitala vårdmöten kommer man åt en målgrupp som tidigare har varit svår att nå. Det kan vara personer som lever med vissa diagnoser som ofta ”murar in sig” och helst inte vill gå ut. Att jag kan genomföra digitala utredningar gör att de inte behöver lämna sin trygga plats. Det gäller även de skolbarn som sitter hemma som vars föräldrar inte kan ta sig till en fysisk mottagning. Nu kan de ”klicka på datorn” för att prata med psykolog eller psykiatriker.

Gabriella Svanberg, psykolog

Dessa utredningar är ett fantastiskt redskap för att kunna hjälpa fler av dem som kämpar.

Enkelt att följa upp neuropsykiatriska utredningar digitalt

Vi har ett stort nätverk med specialister som kan följa upp personen efter utredningen. Den ansvarige psykiatrikern får då tillgång dokumentationen som jag skapat under utredningen för en bra förankring. Vi kan enkelt utvärdera personens status löpande och justera behandling utifrån resultat. På detta sätt så kan vi se till att vi kan ta hand om alla utan att någon faller mellan stolarna.
– Digital vård med snabb och enkel tillgång till specialistläkare är ett fantastiskt redskap inom mitt område.