Boka tid
Boka tid Login För företag
På Sköldkörtelkliniken kan vi hjälpa dig som har hashimoto, hypotyreos eller annan sköldkörtelsjukdom Framtidens specialistvårdBara specialister
Inget krav på remiss
Frikort gäller

Medicheck expanderar med unik klinik för personer med sköldkörtelsjukdom

Idag har över 450 000 svenskar en sköldkörtelsjukdom. De kroniska symtomen påverkar hela kroppen – alltifrån psykisk hälsa till ork och fysik drabbas hårt. För många vänds livet upp och ner i det långa sökandet efter en fungerande behandling. Nu skapar Medicheck bra förutsättningar för individanpassad vård för sköldkörtelsjuka i en digital sköldkörtelklinik.

Sköldkörtelsjukdom innebär ofta diffusa och ibland omfattande symtom som kan ta lång tid att förstå. De som söker hjälp för att de inte mår bra på den standardbehandling som erbjuds, har ofta fått kämpa länge i vården och har en svår sjukdomsbild. Många tvingas leva obehandlade eller dåligt behandlade i åratal utan att få gehör för sina besvär och har svårt att få tillgång till att prova individualiserade behandlingar.

Anders Palm, ordförande för Sköldkörtelförbundet.
Anders Palm, ordförande för Sköldkörtelförbundet.

Undersökningar visar att 20 procent av patienter med en dåligt fungerande sköldkörtel inte blir symtomlindrade med dagens standardbehandling. Att inte längre orka vara den förälder eller partner man vill vara, att inte längre fungera på jobbet eller orka umgås med vänner, att inte längre känna igen sig själv. Och detta samtidigt som ens läkare säger att det inte är något fel på en, att man är frisk enligt blodproven. Livet blir förstås otroligt jobbigt”, säger Anders Palm, ordförande för Sköldkörtelförbundet.

Endast 2 procent av nära en halv miljon patienter har fått möjligheten att prova andra sköldkörtelläkemedel än standardläkemedlet. Övriga som inte mår bra får i dagsläget ingen hjälp”, fortsätter han.

Individuellt stöd och behandling

Nu tar Medicheck ett krafttag för att hjälpa så många som möjligt i en nationellt tillgänglig klinik, den digitala Sköldkörtelkliniken. Genom Sköldkörtelkliniken ska patienterna få helt individanpassade behandlingsplaner och chansen att prova sig fram tills man hittar det som gör att man mår bättre. Det ingår provtagning samt regelbundna uppföljningar via videomöte med ett handplockat och engagerat specialistteam som bemöter de individuella behoven.

Medicheck medverkade nyligen på Sköldkörteldagen tillsammans med Sköldkörtelförbundet. Där presenterades kliniken för första gången, med väldigt positiv respons från deltagare.

Precis som det finns särskilda mottagningar för våra andra folksjukdomar som typ 2-diabetes, hypertoni och astma/allergi, borde det givetvis finnas kliniker med läkare specialiserade på sköldkörtelsjukdom”, konstaterar Anders Palm.

Redan de första dagarna kom det in hundratals anmälningar för en plats på kliniken.

”Det här ger oss råg i ryggen och visar tydligt att vi är något bra på spåren. Vi ska göra allt vi kan för att möta dessa personers behov och ge dem bättre förutsättningar för att må bra. Det gäller att ha ett enormt gehör och vara dynamisk för varje individ och situation. Vårt anslutna team av specialister möter detta behov.” säger Christian Tärnholm på Medicheck.

För mer information, kontakta gärna

Thomas Ehrengren, medgrundare och VD, Medicheck, 0704-54 23 01, thomas.ehrengren@medicheck.se

Om Sköldkörtelkliniken

På Sköldkörtelkliniken kan vi hjälpa dig som har hashimoto, hypotyreos eller annan sköldkörtelsjukdom. Hos oss får du en individanpassad behandling samt regelbunden kontakt med specialister inom området. Du får hjälp av våra specialister utan krav på remiss. Läs mer

Om Medicheck

Medicheck är ett svenskt vårdföretag som erbjuder digital specialistvård – utan krav på remiss. 190 anslutna specialistläkare, dietister och psykologer hjälper personer som har kroniska eller tillfälliga sjukdomar via videosamtal och meddelanden. Kunden väljer själv specialist baserat på individuella preferenser och behov.

Medicheck är tillgängligt via medicheck.se och apparna på App Store och Google Play.

Högupplösta bilder finns på medicheck.se/press

Kommentarer inaktiverade.