Boka tid
Boka tid Login För företag

Hälsoundersökning D-vitamin – D-vitamintest

D-vitamin är viktigt för vårt välmående och för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig kalcium. Det hjälper kroppens immunförsvar och har även kopplingar till din psykiska hälsa. D-vitaminens främsta källa är solen, men du får även i dig dem via maten. D-vitaminbrist kan orsaka nedstämdhet, svaga muskler, ömhet och koncentrationssvårigheter.

Vi kan hjälpa dig att kontrollera ditt D-vitaminvärde genom ett snabbtest på våra mottagningar.
Pris 350 kronor

Gävle

Kronans Apotek – Valbo centrum
Valbo köpcentrum – Karta

Boka tid – Valbo köpcentrum

Lund

Kronans Apotek – Fälandstorget
Fäladstorget 20 – Karta

Boka tid – Lund Fälandstorget

Malmö

Kronans Apotek – Limhamn
Linnégatan 41 – Karta

Boka tid – Malmö

Stockholm

Medicheck – Kista
Kistagången 26, plan 1 – Karta

Boka tid – Kista


Kronans Apotek – Kungsholmstorg

Scheelegatan 1 – Karta

Boka tid – Kungsholmstorg

Så här funkar det

  1. Boka tid
  2. Du träffar en sjuksköterska på våra mottagningar som gör ett D-vitamintest på dig genom ett blodprov (stick i fingret)
  3. Om det visar sig att din D-vitaminnivå ligger under gränsvärdena, bokar du en ny tid efter två veckor. Har du fortsatt låga D-vitaminnivåer efter två veckor kan vi hjälpa dig att boka in tid hos våra specialistläkare eller dietister.

Därför är det bra att göra ett D-vitamintest

Att göra ett D-vitamintest är bra för dig att få reda på om du får i dig tillräckligt med D-vitamin. Det kan även vara bra att göra om du upplever symtom som kan ha med D-vitaminbrist att göra.

Hur får jag i mig D-vitamin?

Den främsta källan vi får D-vitamin ifrån är solen, som aktiverar D-vitamin i huden. Den mat vi äter innehåller viss mängd D-vitamin och det är främst från fet fisk vi kan få i oss tillräckligt. Fisk som innehåller mycket D-vitamin är lax, makrill och sill. Kött och ägg innehåller även de D-vitamin. Likaså är mjölkprodukter och växtdrycker viktiga källor.

Hos oss kan du få hjälp med din D-vitaminbrist direkt av specialistläkare

Hos oss kan du få rådgivning och hjälp om du har D-vitaminbrist. Våra specialister ger dig råd om lämplig behandling som passar dig genom regelbundna möten och som kan minska dina besvär. Du behöver inte remiss och frikort gäller.

Träffa specialistläkare via videosamtal

Få rätt vård direkt av specialistläkare, dietister, psykologer och sjukgymnaster. Du behöver ingen remiss.

Boka tid