Boka specialist
Boka specialist Login English

Anders Södergård är ST-läkare inom allmänmedicin

Jag har arbetat inom primärvården sedan 2011 och har elva års erfarenhet av geriatrik och läkemedelsgenomgångar. Därtill har jag ett idrottsmedicinskt intresse och kunnande och jobbar med träningsutbildningar samt är träningsinstruktör inom olika sporter. Därför har jag på vårdcentraler tagit extra ansvar för patienter med besvär från muskler och leder, såväl akuta skador som överbelastningsskador.

Det känns enormt viktigt att ta hand om människor som mår dåligt psykiskt, sådana symtom och sjukdomar kan ge upphov till många förlorade friska år. Jag jobbar i rehab-team med utmattningssyndrom och depressioner, då är nyckeln kontinuitet och tålamod. Det tar ofta tid att insjukna, så man måste låta det ta tid att tillfriskna.

Något som ofta leder till psykiska besvär och påverkan på nervsystemet är långvarig smärtproblematik, och där har jag stor vana av fibromyalgipatienter som dessutom ofta har många fler symtom än smärta.

Ett respektfullt och inkännande bemötande är viktigt i alla patientmöten, liksom kommunikation och motiverande samtal. Förutom att ha gått kurser inom dessa områden så har jag nog fått med mig det mesta utifrån att jag själv är cancerpatient och därigenom upplevt en mängd bemötanden från båda sidor av sjukhusbädden.

Under min pågående specialisering har jag gjort ett vetenskapligt arbete inom området KOL som också är spännande och där det finns stor förbättringspotential generellt inom primärvården. Jag har även ett genuint intresse av att hjälpa ungdomar med diverse besvär, och ett område jag blivit extra insatt i är akne – en ofarlig sjukdom som leder till mycket lidande.

För övrigt håller jag föredrag om framförallt kost och träning samt livsstilsfaktorers betydelse för sjukdom, hälsa och välmående. Jag har skrivit böckerna Strålmannen (2012) och Så mycket friskare – en sjuk bok om hälsa (2019) och jobbar nu med kommande bokprojekt.

Här på MediCheck kan jag bland annat hjälpa dig med

  • Muskel- och skelettrelaterade besvär (muskuloskeletala besvär)
  • Idrottsskador eller andra överbelastningsskador
  • Depression och ångest
  • Utmattningssyndrom
  • KOL
  • Astma
  • Akne
  • Fibromyalgi
  • Läkemedelsfrågor (se läkemedelsgenomgångar)
  • Motiverande och stödjande samtal/livsstilsförändringar

Omdömen från andra kunder

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“5 av 5!”

Få hjälp av en specialist inom allmänmedicin

Träffa Anders och andra specialistläkare inom allmänmedicin. Du behöver ingen remiss.

Boka tid här

Våra partners